Weerzien in Chawolo

Onlangs zijn 3 gemeenteleden met een klein gezelschap afgereisd naar Chawolo in Oeganda, waar de stichting Childs Destiny of Hope haar activiteiten ontplooit. Veel gemeenteleden van de Ontmoetingskerk voelen zich nauw verbonden met CD Hope. Bijgaand een verslag  van de reis.

Weerzien in Chawolo

Maandag 18 februari was het zover; we mochten weer afreizen naar Chawolo. Dit keer een kleinere groep die bestond uit René, Martijn, Jack, Mariëtte, Nellie en Henk. De eerste 2 heren gingen voor de eerste keer mee. Zij hadden de afgelopen maanden een geweldig geldbedrag opgehaald voor zonnepanelen op de Primary school. Na een rechtstreekse vlucht en een overnachting in Kampala gingen we na ons proviand voor de komende 2 weken ingeslagen te hebben op weg naar Chawolo.
We hadden afgesproken met Wilma en Tim om ons bezoek als verrassing te houden. Nou dit was goed gelukt, want de verbazing was groot!
Omdat René en Martijn maar 1 week verbleven startten we woensdag direct met het schilderen van het laatste schoolgebouw. Deze staat er al een aantal jaren. Zaterdag afgerond met behulp van de kinderen uit het weeshuis. Iedere dag na de schilder activiteit sponsorkinderen en hun gezinnen bezocht, waaronder ook de sponsorkinderen van Martijn en René. En uiteraard aan het eind van de middag sporten op het CDHope terrein. Gegeten bij Wilma & Tim en in het weeshuis.
Op de eerste zondag 2 kerken bezocht: the Youth Church op het CDHope terrein en de Liberty Church. In beide kerken voelden we ons welkom! Bezoek wordt altijd gewaardeerd.
Maandag 25 februari was de dag van vertrek voor Martijn en René, maar eerst in de ochtend nog in de klassen gekeken. De zonnepanelen liggen inmiddels op het dak van de Primary school en er wordt zoveel zonne-energie opgewekt dat de generator eigenlijk niet meer hoeft te draaien. Volgende project wordt zonnepanelen voor het huis van Wilma & Tim.
Afscheid genomen van Martijn en René. Het voelde voor ons als achterblijvers vreemd dat de mannen nu op weg waren terug naar Nederland terwijl wij nog bleven…net alsof ze bij óns op bezoek geweest waren….
De rest van de week nog diverse bezoeken gebracht, fietstocht gemaakt. Nellie en Mariëtte gingen nog een dag naar Tororo met Wilma & Esther staf, echt een Ladies day! Boodschappen gedaan en Jackline en Agnes bezocht die in Tororo studeren.
Jack en Henk hadden nog niet genoeg geschilderd, dus kreeg de schoolkeuken ook een kleur.
Nou… de koks waren helemaal Happy!
Nog gegeten met Tim & Wilma en ook nog met de kids uit het weeshuis. Op zondag nog naar the Youth Church geweest waar de dienst geleid werd door de ouders van Tim. Daarna met een grote groep mensen gegeten.
Sinds kort zijn Tim en Wilma gestart met een hardloop club onder de kinderen. Op woensdag- en zondag eind middag. We hadden veel sportkleding en schoenen meegenomen vanuit Nederland. Deze kunnen ze lenen vanuit het weeshuis zodat niet alle kleding en schoenen verdwijnen.
Julius en Tim begeleiden de groep en ik kan zeggen…ze lopen hard ook als de hemel sluizen opengaan, de hagelstenen uit de lucht komen en er knetterend onweer boven ze is.
Na een laatste nacht in het gasthuis en afscheid nemen bij school brachten Tim en Wilma ons naar Kampala waar we met nog 5 jongeren (studeren in Kampala) gingen eten en zo onze reis afsloten.
Het was weer heerlijk en óók goed om daar te zijn; Wat voelen wij ons thuis daar, zo bijzonder!
Willen jullie nog meer lezen over onze avonturen daar?
Dat kan op: oegandagroep2019.waarbenjij.nu

Hartelijke groet namens Martijn, René, Jack, Nellie en Henk,
Mariëtte