Nieuws vanuit het jeugdwerk

De zomervakantie nadert haar einde, en het is dus een tijdje stil geweest rondom het jeugdwerk van onze Ontmoetingskerk. Als opwarmertje voor het komende seizoen, waarover later meer, hierbij alvast een berichtje van Petra en Mariëtte. Onderwerpen zijn de Zeelandweekenden en de activiteiten om de onderlinge banden van de jeugdwerkers te versterken. Onderaan een paar foto’s die de sfeer goed weergeven.

 

 

Hallo allemaal,

Dit keer een stukje vanuit zowel de jeugdouderling als het jeugdwerk.
Het is vakantietijd dus alle activiteiten liggen stil.
Daarom een terugblik naar 2 momenten van voor de zomervakantie: de weekenden Zeeland vanuit het jeugdwerk en het jaarlijks uitje van de vrijwilligers jeugd

In 3 weekenden is er een groep vanuit het jeugdwerk naar Zeeland gegaan. Dit doen we jaarlijks met als doel de voorbereiding van een jeugddienst in oktober en voor de groepsbinding.
Dit jaar lag de leiding in handen van onze kersverse opperhoofd Jeugd: Frits.
Zelf was ik, Mariëtte, met de groep clubleiding meegegaan en dar hadden wij vooraf aan het weekend de opdracht gekregen om 1 voorwerp mee te nemen wat voor jou persoonlijk waardevol is en daarover te vertellen. Dit gebeurde verspreid over het hele weekend. Er kwamen mooie gesprekken uit voort wat de groepsbinding nog hechter maakte in deze groep.

Het resultaat van de weekenden zal te zien & te horen zijn in de jeugddienst op zondag 6 oktober. Daarin gaat dominee Sjoerd Bakker voor en de band Lifeline zal de muzikale omlijsting verzorgen.
Hierbij worden muzikale jeugdleden vanuit onze kerk uitgenodigd/uitgedaagd om mee te doen met de band (deze band was vorig jaar ook in de Zeeland jeugddienst, zoals de jeugddienst binnen het jeugdwerk genoemd wordt…)
Thema van deze dienst: #Ik zie jou

Dan was er het jaarlijks uitje van de vrijwilligers jeugd. We gingen zoals vorig jaar op herhaling door af te reizen (per fiets) naar de bowlingbaan in Woerden. Vorig jaar prima bevallen, dus waarom niet nog een keer…. onder het genot van een hapje & een drankje rolde de bowlingballen over de baan…nou ja rollen…sommige ballen werden op de baan gesmeten!
Daarna op de fiets terug richting de clubzolder. Het was een prachtige zomeravond, dus….stoelen, drank & chips naar buiten…veel te warm om binnen te zitten.
Uiteindelijk werd de groep groter omdat ook de open jeugd aanschoof.
Kortom weer een geslaagd uitje & bij deze nogmaals alle vrijwilligers: Hartelijk dank voor jullie inzet!

Dan was er ook nog de overstapdienst op zondag 14 juli. Hier heeft Ria van Leeuwen een prachtig stuk over geschreven en daaraan hebben wij niets meer toe te voegen. Ria…dank je wel!

In de vorige brief stond een stukje over Youth Alpha. Inmiddels is er al iets meer bekend. De bijeenkomsten zullen een maand later starten, in oktober. De eerste bijeenkomst zal zijn op donderdag 3 oktober. Opgeven kan via Mariëtte van der Zouw: jetteket@gmail.com

Nou dat was een korte update en in de volgende kerkbrief zal er meer nieuws voorbij komen, omdat dan alle jeugdactiviteiten weer gestart zijn.

Hartelijke groet namens ons beide,

Petra & Mariëtte